SOMMERRULLER MED FRISK AVOCADOKREM

Oppskrift og tekst er hentet fra bloggen til SK Vidar utøver Ida Bergsløkken. Sjekk ut hennes blogg og få flere tips til mat og trening her.

  • Av: Ida Bergsløkken
  • Type rett: Asiatisk
  • Antall porsjoner: 2
  • Tid: 40 min

Dette er perfekt lunsj- eller middagsmat nå som sola endelig har tittet fram igjen. Lager forsåvidt sommerruller året rundt jeg da, men det er sikkert fordi jeg gjør et tappert forsøk i å fortrenge vinter og snø. Hehe. Har allerede blogget en lignende oppskrift, men synes sommerrullene fortjente et splunka nytt blogginnlegg med en nyvinning av en dippingsaus. Den friske avocadokemen passer perfekt sammen med de spicy rekene, så dette blir definitivt et fast innslag framover her i huset. Mmmm!

______________________________________________________________________________________________________

INGREDIENSER

Til sommerrullene

  • 10 rispapir
  • 1 dl sorte sesamfrø til topping
  • 2 middels store gulrøtter
  • 1 agurk
  • ¼ finsnitta rødkål
  • Bønnspirer
  • En pakke risnudler og/eller squashnoodles
  • Romanosalat

Reker med marinade

  • 0,6-1 kg reker
  • Én bunt koriander
  • 3 ss hakkede mynteblader
  • ¼ finhakket rødløk
  • 1 rød chili
  • Saften av 1 lime
  • 3-4 ss olivenolje
  • 2-3 hvitløksfedd
  • Salt og pepper etter smak
  • En liten dæsj korianderpulver

Frisk avocadokrem

  • 2 modne avocado
  • ½ bunt koriander
  • 1 ts korianderpulver
  • salt og pepper etter smak
  • Saften av én lime
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,25 dl olivenolje
  • 0,5 dl kaldt vann

______________________________________________________________________________________________________

FRANGANGSMÅTE

Til sommerrullene

  1. Skrell gulrøttene og skjær de i tynne sticks på størrelse med spisepinner.
  2. Skjær agurken opp i tilsvarende størrelse
  3. Vask romanosalatbladene og sett til side.
  4. Finsnitt rødkålen enten med kniv eller mandolin.
  5. Spiralize squashen og gjør klar bønnespirene.

Avokadokremen

  1. Ha alle ingrediensene i en stavmikserkoble og blitz til det blir en smooth saus. Dersom du vil ha den enda mere flytende, regulerer du bare med litt mere vann (eller olje). Smak til med salt og pepper og ha over i en passende skål.

Rekene med marinade

  1. Pill rekene og sett i kjøleskapet mens du lager marinaden.
  2. Finhakk urter, hvitløk og chili og bland med limejuice og olivenolje. Ha rekene oppi og sett kaldt mens du går løs på risnudlene.

Rispapirrullene

  1. Kok så rispapirnudlene etter anvisning på pakken.
  2. Når de er ferdige hell av vannet og hell over litt sesamolje. Dette er valgfritt, men så godt!
  3. Fyll en tilstrekkelig stor bolle med ganske varmt vann.
  4. Dypp et rispapir oppi vannet i ca 5-10 sekunder, til det har blitt helt vått og ltit gjennomsiktig.
  5. Legg over på tallerken og dander sommerrullene.
  6. Legg romanosalatbladet på midten av rispapiret, og som det første «laget» for da er det mindre sjanse for at det går hull i rispapiret.
  7. Så bretter du den sammen som en konvolutt.
  8. Først nedenfra, så sidene så ruller du til det klebrer seg sammen.
  9. Strø over sorte sesamfrø og kutt i to.
  10. Server med avocadokrem.
 1
2
3
4
5

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious